Голова НАЗК Новіков подякував міністру оборони РФ Шойгу

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив лист-подяку міністру оборони РФ Сергію Шойгу.

Як передає “Новинарня“, текст листа був опублікований вдень у четвер, 10 березня, на сайті НАЗК.

У листі керівник українського агентства висловлює вдячність “за неоціненний внесок у те, що російські засоби та ресурси для нападу на Україну були розкрадені ще на етапі їхнього накопичення на кордоні”.

Поміж свідчень впливу корупції на “боєздатність” російських військ зокрема вказано таке:

  • захист російських танків Т-72 та Т-80, виготовлений із картонних лотків із-під яєць;
  • бронежилети, виготовлені з картону замість броньованих пластин, які були одягнуті на членів екіпажу захопленого російського бронеавтомобіля “Барнаул-Т”;
  • використання для пересування особового складу ЗІЛ-130. Окрім очевидного «комфорту», який відчувають російські військові у відкритому кузові при українських березневих морозах, “швидкість пересування” цього транспортного засобу, а також яскравий аквамариновий колір кузова дозволяють силам місцевої територіальної оборони ефективно проходити тренувальну підготовку з експлуатації сучасного озброєння з легких мішеней.

Як орган, відповідальний за виявлення та запобігання конфлікту інтересів, НАЗК не змогло пройти повз той факт, що у картонних бронежилетах були сховані пам’ятки “Про порядок виявлення корупційних та інших порушень при виявленні конфлікту інтересів у військових підрозділах”.

Через ризик того, що приватний інтерес рашитського солдата зберегти своє життя замість виконання наказів його командування все ще вкрай високий, у НАЗК запропонували доповнити пам’ятку наступною покроковою інструкцією:

“У разі перетину кордону з Україною російський військовослужбовець зобов’язаний:

  • дістатись найближчого населеного пункту;
  • відійти від техніки на безпечну відстань та кинути зброю;
  • вибачитися за перетин кордону без паспортного контролю;
  • зачекати на українських військових, які дозволять зателефонувати мамі
  • чекати на своє повернення додому”.

Голова НАЗК висловив сподівання на плідну співпрацю щодо наданих рекомендацій.

Він також зазначив, що лист був надісланий саме зараз, адже на Росії ще є іноземна комп’ютерна техніка, яка дозволяє переглядати фотографії.

Із скан-копією листа можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також:
Розгромили всіх, але трофей залишився: ЗСУ поїхали з-під Броварів на ворожому танку. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна