Данілов назвав головну несподіванку російського вторгнення

Україна насправді почала готуватися до вторгнення Росії ще після попередження іноземних розвідок у листопаді 2021 року, але не очікувала, що напад буде вчинено “по всіх фронтах” – також і з території Білорусі.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі “Свобода Live”, передає “Радіо Свобода”.

“Ми не могли суспільству сказати, що буде війна. Це було неприпустимо, тому що це була одна із тактик Російської Федерації, щоб тут почався хаос”, – пояснив секретар РНБО.

Чиновник додав, що влада чітко розуміла, що вторгнення російських військ відбудеться, але зовсім не була готова до того, що це відбудеться з боку Білорусі.

“Такого удару в спину ми не очікували. Ми не очікували, що вони підуть по всіх фронтах. Це була несподіванка”, – визнав секретар Радбезу.

Данілов уточнив, що українська влада готувалася до загострення на харківському, сумському, луганському і кримському напрямках.

Як відомо, з території Білорусі в Україну не лише входять російські війська, а й масово запускаються крилаті ракети.

Читайте також:
Зеленський пояснив, що готувався до нападу РФ, але в режимі таємності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна