Закінчився другий раунд переговорів: “досягли розуміння” щодо гуманітарних коридорів для евакуації 

Російська та українська сторони під час другого раунду переговорів “досягли розуміння” щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення з місць найзапекліших боїв.

Фінішували перемовини у районі білорусько-польського кордону близько 19:40 у четвер, 3 березня.

В офіційному комюніке, яке узгодили сторони, сказано, що вони “досягли розуміння щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв, із можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація в секторах, де вона проводиться“.

Подоляк уточнив, що припинення вогню можливе не скрізь, а лише в тих місцях, де будуть розташовані гуманітарні коридори, на час проведення евакуації.

“З цією метою найближчим часом будуть організовані спеціальні канали зв’язку та взаємодії та будуть сформовані відповідні логістичні процедури”, – зазначив він.

“На превеликий жаль, ми не отримали тих результатів, на які розраховували, і продовжить діалог у третьому раунді переговорів”, – сказав Подоляк.

Представник РФ Володимир Мединський натомість заявив, що міноборони Росії та України домовилися про формат коридорів для виходу цивільних мешканців.

Читайте також:
Стартував другий раунд перемовин між Україною та РФ. Сторони потисли руки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна