Збройні сили захопили 6 нових російських танків Т-80БВМ

Під Харковом механізований батальйон однієї з бригад Збройних сил України під час успішного та стрімкого бою з окупантами захопив шість нових російських танків Т-80БВМ зі складу 200-ї мотострілецької бригади ЗС РФ.

Про це вночі у середу, 2 березня, написав у фейсбуці журналіст Юрій Бутусов.

Він розповів про боягузливу поведінку командира бригади окупантів та успішну операцію наших військових.

“Командує (200-ю мотострілецькою бригадою ЗС РФ, – “Н”) полковник Денис Курило. Але командувати йому залишилося недовго, на своєму ютуб-каналі я розкрию обставини його ганебної втечі та розгрому двох БТГР 200-ї бригади одним, наголошую, одним батальйоном ЗСУ на БМП-2 і з одним ПТРК “Джавелін”. Комбат цього батальйону своїми умілими діями у зустрічному бою заслужив звання Герой України. Танки господарський комбат всі забрав, і незабаром у складі нашого батальйону з’явиться позаштатна танкова рота на новітній російській техніці з мінімальним пробігом. Танк прожерливий на паливо, але наші воїни захопили ще й паливозаправник”, – написав Бутусов.

Захоплена техніка виявилася добре оснащеною і тепер воюватиме на українській стороні.

“Танки озброєні новітніми російськими підкаліберними й керованими снарядами, дуже приємно буде застосовувати це по залишках тієї самої нещасливої 200-ї бригади… Слава українським героям, які назавжди знищили міф про величну російську армію і розігнали цю армію по кущах відібравши непотрібне цим “зайцям” озброєння. Тепер Т-80БВМ буде в руках справжніх левів”, — підсумував Бутусов.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 7 – 02.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна