Польща розслідує злочини війни РФ проти України

Прокуратура Польщі за наказом міністра юстиції Збігнєва Зьобро почала розслідування злочинів агресивної війни Росії проти України.

Про це вдень у вівторок, 1 березня, інформує “Європейська правда” з посиланням на Polsat News.

Міністр юстиції Польщі повідомив на пресконференції, що 27 лютого розмовляв із генеральною прокуроркою України Іриною Венедіковою.

“Вона попросила мене підключитися з процесуальної сторони, як польська прокуратура, до документування цих злочинних дій, що відбуваються в Україні. Звичайно, я висловив повну підтримку, солідарність та готовність до будь-якої допомоги, яка можлива з нашого боку у правовому полі”, – сказав Зьобро.

“У рамках цієї процедури ми задокументуємо всі події, які згодом призведуть до притягнення винних у цих злочинах до міжнародної кримінальної відповідальності”, – наголосив очільник Мін’юсту Польщі.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 6 – 01.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна