Росіяни захопили біля Зміїного цивільне судно “Сапфір” із двома священниками на борту

26 лютого до Зміїного відправляли цивільне судно “Сапфір” із двома священниками та їхніми помічниками, але росіяни їх захопили.

Про це вдень в понеділок, 28 лютого, повідомила пресслужба ВМС ЗСУ.

“26 лютого, отримавши інформацію, що на о. Зміїний серед наших захисників можуть бути загиблі та поранені, до острову з метою виконання гуманітарної місії було направлено цивільне судно МПРС “Сапфір”, для допомоги постраждалим. Разом з екіпажем погодились вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники. Але їх незаконно захопили росіяни. Незаконне захоплення цивільного судна – некомбатанта, що не здійснювали жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права”, – наголошують у ВМС.

У командуванні українського флоту вимагають від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України.

“Звертаємось до світової спільноти, до вірян усіх церков з проханням вжити усіх можливих заходів впливу на РФ задля повернення наших громадян”, – додали у ВМС.

Читайте також:
Морпіхи і прикордонники зі Зміїного живі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.