Дуров попередив про закриття Telegram для України і РФ

Засновник клауд-месенджера Telegram Павло Дуров попередив про можливість повного обмеження роботи Telegram-каналів в Україні та Росії на тлі війни.

“Telegram-канали все частіше стають джерелом неперевіреної інформації, пов’язаної з українськими подіями. Ми не маємо фізичної можливості перевіряти всі публікації каналів на достовірність.
Закликаю користувачів з Росії та України із сумнівом ставитися до будь-яких даних, які поширюються в Telegram зараз”, – заявив російський ІТ-підприємець і власному тг-каналі 27 лютого.

“Ми не хочемо, щоб Telegram використовувався як інструмент, що посилює конфлікти і розпалює міжнаціональну ворожнечу.
У разі ескалації ситуації ми розглянемо можливість частково чи повністю обмежити роботу Telegram-каналів у залучених країнах на час конфлікту”, – попередив Дуров.

ДОПОВНЕНО. Невдовзі засновник нібито “передумав”.

“Багато користувачів звернулися до нас із проханням не розглядати відключення Telegram-каналів на період конфлікту, оскільки ми для них – єдине джерело інформації.
У зв’язку з цими зверненнями ми вирішили не розглядати подібні заходи. Проте ще раз прошу перевіряти ще раз і не приймати на віру дані, які публікуються в Telegram-каналах у цей непростий період”, – написав Дуров.

Але не виключено, що ймовірність блокування Телеграму для України залишається.

Як відомо, в умовах динамічного перебігу російсько-української війни саме Telegram є одним з основних майданчиків передачі інформації – фото, відео, текстових повідомлень, які успішно використовує зокрема українська сторона.

При цьому ще 2018 року Дуров і Telegram на вимогу РФ погодилися передавати дані російським спецслужбам.

Читайте також:
Очільниця МВС Німеччини закликала Apple та Google видалити Telegram із бази додатків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна