Джонсон записав звернення українською і російською мовами

Глава британського уряду Борис Джонсон записав відеозвернення до росіян, в якому закликав до закінчення війни, засудив дії Путіна, висловив захоплення хоробрістю та патріотизмом українців.

Відеозвернення розміщене на офіційному Твітері Джонсона.

“Народу України: Слава України. Народу Росії: Я не вірю, що ця війна ведеться від вашого імені. Ця криза, ця трагедія може і повинна закінчитися. Бо світу потрібна вільна і суверенна Україна, – йдеться у повідомленні.

У відео Джонсон каже, що британці підтримують український народ та вітають «люту хоробрість» та патріотизм українців, українських воїнів, уряду та інших людей, що стали на захист України.

“Дії Путіна ведуть до повної ізоляції Росії, відсторонення міжнародної спільноти, колосальних економічних санкцій перед непотрібною і кровопролитною війною, яка вже коштувала численних життів – від невинних українців до ваших російських солдатів, які ніколи знову не побачать свої сім’ї”, – сказав Джонсон.

Він додав російською мовою, що не вірить у те, що війна ведеться від імені росіян.

Читайте також:
Джонсон оголосив санкції проти РФ: банки виключено з британської системи, активи ВТБ заморожено, “Аерофлот” “забанений”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна