Зеленський закликав воювати за Україну добровольців з-за кордону

Президент Володимир Зеленський закликав іноземних добровольців — громадян європейських країн прибувати в Україну та ставати на захист українців від агресії Росії.

Про це він сказав в інформаційному зверненні о першій годині для в п’ятницю, 25 лютого.

“Якщо ви і Європі маєте бойовий досвід і не хочете дивитися на нерішучість політиків, ви можете прибути до нашої держави і разом з нами захищати Європу, де це зараз дуже потрібно”, — сказав глава держави.

Президент констатував повільність державних інституцій у Європі з прийняттям “реально дуже міцних рішень” щодо санкцій і повідомив, що кожен європеєць у своїй столиці може вже прийти в українське посольство і запропонувати свою допомогу.

Але російські танки і надалі розстрілюють українські будинки, нагадав глава держави.

Зеленський закликав європейців вимагати також від своїх урядів, щоб Україна отримала більше фінансової та військової допомоги.

“Бо ця допомога — це допомога вам. Бо це допомога Європі. Ви самі собі допомагаєте”, — наголосив Зеленський.

Він нагадав, що європейців уже шантажували газом і принижували. “Вас уже хочуть розколоти й поділити так само, як намагаються поділити сьогодні Україну. Захищайте себе. Так само, як ми захищаємо себе”, — заявив президент України.

“Хочу звернутися до Збройних Сил України. Стійте міцно. Ви все що у нас є. Ви все, що захищає нашу державу”, – заявив Володимир Зеленський.

Читайте також:
Євросоюз погодив потужний пакет санкцій проти РФ. Обіцяють: далі буде

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 2 – 25.02.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна