УЄФА позбавила Росію фіналу Ліги чемпіонів у Петербурзі

Фінал Ліги чемпіонів перенесли з російського Санкт-Петербурга в столицю Франції через військове вторгнення Росії в Україну.

Як передає “Новинарня” вдень у п’ятницю, 25 лютого, відповідне рішення ухвалив виконком УЄФА на позачерговому засіданні.

Поєдинок відбудеться на “Стад де Франс” 28 травня 2022 року.

Крім того, виконком УЄФА вирішив, що російські та українські клуби і національні команди, які беруть участь у змаганнях УЄФА, будуть проводити свої домашні матчі на нейтральних майданчиках до подальшого повідомлення.

Фінальний матч Ліги чемпіонів мав відбутися 28 травня на “Газпром Арені” у Санкт-Петербурзі. Після того, як Росія почала концентрувати війська на кордонах України, та недавнього визнання так званих “Л/ДНР” низка європейських політиків виступила за перенесення матчу з країни-агресора.

Проте УЄФА до останнього не ухвалювала рішення, а “слідкувала за ситуацією”.

Читайте також:
“Свободу Україні”, а не “Газпром”: німецький Bild закрив російського спонсора на футболках гравців “Шальке”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна