ЗСУ знали про час ракетних ударів росіян і підняли літаки в повітря, щоб зберегти, – джерела

доповнено

Попри масовану ракетну атаку ЗС РФ, Повітряні сили ЗС України не зазнали помітних втрат у літаках, бо командування знало про час атаки росіян і підняло свою авіацію в повітря.

Про це свідчать джерела “Новинарні” серед військових Київської області, де розташований обстріляний аеродром ПС у Василькові.

Також про це пише ветеран АТО у складі 72 омбр, а зараз військовий журналіст “Армії інформ” Сергій Місюра у фейсбуці:
“…Ворог вдарив по всіх ключових аеропортах і аеродромах балістичними ракетами. А тепер питання – чому ми не втратили жодного літака? Тому що наша розвідка і командування все знали! Літаки заздалегідь були підняті в повітря і на момент 5-ї години ранку і перших ракет – перебували в повітрі”.

“Ми знали. Ми готувались. Ми стоїмо. А ворог несе втрати”, – додав він.

ДОПОВНЕНО. У русло сценарію з порятунком літаків ПС ЗСУ в повітрі лягає і повідомлення з Румунії.

Уранці пресслужба міноборони Румунії повідомила:

“У четвер, 24 лютого, два літаки F-16 Fighting Falcon ВПС Румунії здійснили перехоплення на кордоні з Румунією військового літака Су-27… (через можливе порушення порядку використання повітряного простору Румунії – “Н”). Військові літаки виявили літак Су-27, що належить ВПС України, котрий був супроводжений до 95-ї авіабази в місті Бакеу  з примусовою його посадкою, яка завершилася о 07.05.
Після приземлення український військовий льотчик добровільно віддав себе в розпорядження  румунській владі, яка вживає всіх необхідних в цих ситуаціях правових заходів”.




Раніше радник глави МВС Антон Геращенко писав, що в Житомирській області, на аеродромі ПС в смт Озерне обстріл ракетами, підбито один літак ЗСУ.

Читайте також:
ЗСУ показали відео ліквідації російського винищувача

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна