Ворог “поклав” сайти Кабміну, Верховної Ради та МЗС

Удень 23 лютого користувачі втратили доступ до інтернет-сайтів багатьох провідних українських органів влади: Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Міністерства закордонних справ та, можливо, деяких інших.

Показово, що першими про це повідомили російські ЗМІ.

При цьому інтернет-ресурси офісу президента України, Міністерства оборони та ЗС України станом на 16:30 залишаються доступними.

Раніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що здійснюється атака на сторінки його особисто та його близьких у соцмережах.

“Пішли активні спроби зламати акаунти всієї моєї сім’ї, заблокувати банківські картки, а також інші кібератаки. Дотримуйтесь кібергігієни, будьте обережні та не довіряйте випадковим повідомленням. Не забувайте провести зміну паролів, двофакторну ідентифікацію та інші заходи інформаційної безпеки”, – написав Стефанчук у фейсбуці.

Він також додав, що увійти в його акаунт намагалися з Москви (Митіщі).

Нагадаємо, 15 лютого 2022 року зловмисники так само “поклали” сайти Міноборони, ЗСУ, додатки “Приват 24” та “Ощадбанку”.

Тоді йшлося про потужну DDoS-атаку, яка здогадно виходила з Росії та була частиною гібридного наступу на Україну.

Масова хакерська атака на сайти українських держустанов відбувалася 14-17 січня 2022 року. Тоді секретар РНБО та представники СБУ заявили, що за атакою стоїть Росія.

Після того сайт Міноборони провів технічні роботи, які посилюють його стійкість проти DDoS-атак.

Читайте також:
Атаку на урядові сайти України вчинила хакерська група UNC1151, пов’язана з розвідками Білорусі та РФ, – Радбез

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна