COVID-19: Уряд спростив правила в’їзду для українців, які повертаються з-за кордону

При поверненні в Україну її громадянам не потрібно буде пред’являти “ковідні” документи та йти на самоізоляцію.

Про це в середу, 23 лютого, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Кабінет міністрів скасував вимогу щодо обов’язкової самоізоляції та встановлення додатку “Вдома” або обсервації для українців, які повернулись з-за кордону та не мають документа про щеплення, негативного тесту на COVID-19 чи довідки про одужання.

Тепер для перетину державного кордону України її громадяни не зобов’язані мати “ковідні” документи: “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат, документ про результати тестування на COVID-19 чи сертифікат про одужання від коронавірусу.

Окрім того, нинішніми змінами була скасована заборона на перетин державного кордону для іноземців, які прибули з країн Південної Африки.

Раніше така норма діяла задля уникнення стрімкого поширення нового штаму коронавірусу “Омікрон”. Громадяни ж України, які перебували у цих країнах понад 7 днів, мали піти на обов’язкову самоізоляцію.

Зміни набирають чинності з моменту опублікування постанови.

Читайте також:
Україна отримала першу партію таблеток “молнупіравір” від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна