ЗСУ отримали від Естонії протитанкові ракетні комплекси “Джавелін”

У “Борисполі” приземлився літак із черговою партією військово-технічної допомоги. Зараз – від Естонської Республіки.

Про це в п’ятницю, 18 лютого, повідомляє АрміяInform.

Збройні сили України в межах розширення військової допомоги отримали від Естонії партію протитанкових ракетних комплексів “Джавелін”.

Літак із вантажем зустріли заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов та Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск.

“Сьогодні для нас важлива і чудова подія. Наші естонські друзі передали нам дорогі, сучасні і дуже ефективні протитанкові системи. Я дуже вдячний народу Естонії, уряду і Надзвичайному Послу пану Кууску на нашій території за цю підтримку, яку вони надають Україні в такий непростий період”, – відзначив Гаврилов.

Зі свого боку дипломат від імені всього естонського народу засвідчив підтримку Україні.

“Ми нині робимо все можливе, щоб Україна не залишилася сам на сам у такій складній ситуації. Можете бути впевнені, що Естонія стоятиме разом із вами, пліч-о-пліч, у цей складний період. У нас вже є історичний досвід 40-х років, коли Естонія залишалася наодинці у складній історичній ситуації. Тому сьогодні ми привезли військову допомогу Україні, зокрема це протитанкове озброєння, яке ми раді надати нашим партнерам”, – підкреслив Каймо Кууск.

Він також наголосив, що Естонська Республіка розглядає можливість надання додаткової допомоги Україні.

Фото: АрміяInform

“Ми перевіряємо в Естонії, що у нас є в наявності з озброєння, і звіряємося з нашими українськими колегами, що саме потрібно Україні. Якщо ці речі збігаються, ми можемо надати подальшу допомогу, наприклад набої, які в нас не використовуються, але вони потрібні Україні. Крім того, розглядаємо інші варіанти допомоги, не тільки озброєння. Зокрема, за потреби ми готові відправити до України своїх інструкторів, приміром, для допомоги в розгортанні Сил територіальної оборони ЗСУ, — підсумував Каймо Кууск.

Читайте також:
Естонія надасть Україні понад €350 тис. гумдопомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна