Армійці США прямують з Німеччини до Словаччини для навчань НАТО Sabre Strike

Перша частина зі запланованого контингенту із двох тисяч військовослужбовців США та сотень транспортних засобів увійшла до Чеської Республіки з Німеччини на шляху до Словаччини для участі у військових навчаннях НАТО Sabre Strike.

Про це інформує Reuters.

Словаччина межує з Україною на сході, але навчання були давно заплановані та не пов’язані з нинішньою російською загрозою.

У навчаннях візьмуть участь близько 2 000 військовослужбовців США з приблизно 600 одиницями техніки разом із майже 1 300 словацькими солдатами у перші два тижні березня.

Загалом навчання охоплюють сім країн, включаючи країни Балтії, Польщу, Чехію та Німеччину,

За інформацією Міністерства оборони, словацька частина навчань пройде довкола міста Зволен у центральній Словаччині на відстані понад 300 км від кордону з Україною. Після завершення навчань війська мають повернутись на свої німецькі бази.

У Словаччині немає іноземних військ НАТО, але міністр закордонних справ заявив у вівторок, що вона почала розглядати можливість розміщення підрозділу НАТО у рамках зусиль щодо зміцнення східного флангу НАТО в умовах української кризи.

Читайте також:
У парламенті Словаччини депутат облив водою прапор України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна