Стало відомо, коли відбудеться наступна зустріч радників “Норманді”

Наступна зустріч радників лідерів країн “нормандського формату” відбудеться в березні.

Про це в п’ятницю, 11 лютого, заявив речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт, передає “Укрінформ”.

“Наступна зустріч на цьому рівні запланована на березень, чому має передувати засідання Тристоронньої контактної групи”, – сказав Гебештрайт.

Переговори політичних радників у Берліні напередодні він назвав “проміжним кроком”.

Речник оцінив їх як “важкі”, спроби наблизити позиції – “обережні”. Добрим він вважає вже те, що політики взагалі розмовляють.

Важливим, з точки зору Берліна, є підтвердження всіма учасниками визнання Мінських угод та готовність продовжувати працювати над їх виконанням.

“Наразі треба сподіватися, що сторони почнуть рухатися назустріч”, – сказав Гебештрайт, додавши, що німецька сторона робить усе для цього.

Офіційний представник німецького уряду підтвердив, що найближчим часом не плануються зустрічі в нормандському форматі на більш високому рівні, але зауважив, що «розвиток подій подекуди може бути динамічним”.

Читайте також:
“Нормандські” радники на зустрічі не прийшли до спільного документа, – Єрмак. ДОПОВНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна