“Потужніший, ніж 82 мм міна”: ВІДЕО стрільб із гранатомета М141

У Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершується остання фаза навчально-бойового курсу стрільб із гранатомета М-141.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у фейсбуці.

“На базі 184-го Навчального центру НАСВ військові продовжують опановувати новий гранатомет – M141 або SMAW-D.

Протягом двох днів американські військові провели для українських інструкторів теоретичні та практичні заняття з поводження з гранатометом SMAW-D. Сьогодні відбудеться завершальна фаза курсу — навчально-бойові стрільби з М-141″, — повідомили в Генштабі у неділю, 6 лютого.

Військовослужбовці зазначають, що М-141 простий у використанні, проте має низку особливостей, на які необхідно зважати підчас експлуатації.

“На відміну від РПГ-22, новий зразок після розгортання можна повернути в початкове положення, якщо необхідність у пострілі зникла. А потужність вибуху М-141 сильніша, ніж 82-мм міна”, — наголошують у Збройних силах.

Читайте також:
Військові показали практичні стрільби з американських гранатометів M141. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна