YouTube заблокував канали Шуфрича UkrLive та “Перший незалежний”

YouTube у ніч проти 4 лютого заблокував сторінки телеканалів UkrLive та “Перший незалежний”. Вони належать соратнику нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука Нестору Шуфричу.

Про це йдеться на сайті “Першого незалежного” вранці у п’ятницю, 4 лютого.

Так, на каналах це назвали “актом цензури” і повідомили, що змінили адресу мовлення в YouTube.

“Фактично з одного боку українська влада в 2021 році незаконно закрила пʼять телевізійних каналів, які її критикували. З іншого боку – американська корпорація YouTube намагається позбавити українських глядачів можливості знати правду. Ми вважаємо ці дії цензурою”, — заявили на каналах.

Канал «Перший незалежний» почав мовлення після того, як 2 лютого 2021 року Зеленський увів санкції проти каналів з оточення того ж Віктора Медведчука «112 Україна», NewsOne і ZIK
Зеленський увів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів — 112, NewsOne та ZIKЗеленський увів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів — 112, NewsOne та ZIK.

Нардеп Шуфрич придбав левову частку телеканалу Медведчука «Перший незалежний»Нардеп Шуфрич придбав левову частку телеканалу Медведчука «Перший незалежний», , а 1 листопада 2021 року — канал UkrLive, на частоті якого транслюється телеканал «Перший незалежний» .

Читайте також:
Шуфрич став власником ще одного телеканалу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна