Клопотенко та Зеленська анонсували меню для дитячих садочків

У прямому ефірі з першою леді України Оленою Зеленською кулінар Євген Клопотенко розповів про розробку меню для дитячих садків.

Ефір організували у п’ятницю, 4 лютого.

Зі слів Клопотенка, з нового року нормативи щодо харчування в дитячих садках набули чинності, але, наразі, конкретні меню розробляє кожен конкретний садок згідно з нормами.

Офіційно Євген Клопотенко та його команда ще не розробляли меню для дитячих садків, а ті норми, які вступили в силу, розроблені МОЗ й іншими інстанціями.
Однак, як зазначає Євген Клопотенко, його вже “сварять” за погану реалізацію в садках, хоча те, що він розробив, іще ніхто не бачив.

Олена Зеленська попросила Євгена Клопотенка підготувати примірник меню для дитсадків.

“Якщо чесно, воно вже зроблене, нам просто треба, щоб Міністерство охорони здоров’я провело його верифікацію. Бо якщо ми заллємо на нашу велику платформу ЗнаЇмо не затверджене МОЗ меню, мабуть, це буде не коректно. Тому ми все зробимо по процедурі, трошки довго, але все буде”, — анонсував Євген Клопотенко, якого цитує “Новое время”.

Разом з тим, Олена Зеленська підкреслила, що вчора під час візиту до України подружжя Ердоганів, перша леді Туреччини зацікавилася реформою шкільного харчування в Україні й просила нашу державу ділитися своїми напрацюваннями в цій сфері.

Читайте також:
Більше фруктів, м’яса та традиційні страви: в Україні презентували нове 4-тижневе шкільне меню. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна