Україна домовляється з Apple про розкладки клавіатури із кримськотатарською мовою

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій веде перемовини з українським офісом Apple, щоби додати кримськотатарську на основі латинської графіки до списку клавіатур IOS за замовчуванням.

Про це в четвер, 3 лютого, повідомляє “Укрінформ” із посиланням на пресслужбу Мінреінтеграції.

“З метою розвитку та популяризації кримськотатарської мови, в тому числі використовуючи сучасні цифрові платформи, Мінреінтеграції у 2022 році розпочало комунікації з українським офісом транснаціональної корпорації Apple щодо додавання кримськотатарської клавіатури (на основі латинської графіки) до списку клавіатур IOS за замовчуванням”, – йдеться в повідомленні.

Також відбувається комунікація з українським офісом багатонаціональної корпорації Microsoft щодо актуалізації наявної кримськотатарської клавіатури від Microsoft відповідно до затвердженого урядом України алфавіту кримськотатарської мови на основі латинської графіки.

Читайте також:
В Україні запустили мультимедійну платформу з вивчення кримськотатарської мови для дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна