У Києві двоє екссуддів отримали по 7 років ув’язнення за хабар

Вищий антикорупційний суд засудив до реальних строків покарання двох колишніх суддів Голосіївського районного суду міста Києва.

Про це інформує пресслужба ВАКС.

Суддів визнали винними в отриманні восьми тисяч доларів США хабара за позитивне вирішення цивільної справи. Одному з них присудили покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді протягом трьох років з конфіскацією всього майна.

Іншого суддю, який на час вчинення злочину був адвокатом, призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з позбавленням права займатись адвокатською діяльністю протягом трьох років із конфіскацією всього належного майна.

Обох взяли під варту в залі суду. Вони протягом 30 днів можуть оскаржити вирок ВАКС.

За інформацією “Центру протидії корупції” йдеться про колишніх суддів Голосіївського суду Києва Андрія Новака і Олександра Білика.

Читайте також:
В Україні викрили підприємця, що хотів підкупити співробітника СБУ за $500 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна