Сьогодні буде підписано угоду щодо будівництва в Україні заводу з виробництва БПЛА Bayraktar, – Резніков

Україна і Туреччина сьогодні планують підписати угоду щодо будівництва в Україні заводу з виробництва ударних безпілотників Bayraktar.

Про це заявив на брифінгу у четвер, 3 лютого, міністр оборони України Олексій Резніков. 

Резніков нагадав, що сьогодні з візитом в Україні перебуватиме делегація Турецької Республіки. Міністр оборони України зустрінеться з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром – спочатку тет-а-тет, а потім у складі делегацій.

“Планується підписання рамкової угоди щодо співпраці у сфері військових технологій… Після підписання ми скеруємо її на ратифікацію до ВРУ. Одним із наповнення цієї угоди буде будівництво заводу “Байрактар” – ці безпілотні літальні апарати будуть виготовлятися саме в Україні. Буде створено також навчальний центр, який готуватиме наших льотчиків щодо управління дронами”, – сказав Резніков.

Міністр також нагадав, що, згідно з рішенням турецької компанії наступне покоління дронів буде використовувати українські двигуни виробництва “Мотор Січ”.

“З точки зору технологічного наповнення, це вже будуть україно-турецькі “Байрактари”, і вони будуть на озброєнні України, Туреччини і тих країн, котрі захочуть їх придбати”, – резюмував міністр.

Читайте також:
В Україні зареєстрували компанію та придбали земельну ділянку для заводу Baykar

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна