Державну програму “ЄПідтримка” розширюють на підлітків

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про розширення дії державної програми “єПідтримка” на підлітків.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду в середу, 2 лютого.

“Сьогодні до програми Президента “єПідтримка” буде включено підлітків 14-18 років. Крім стандартних цілей – на спорт, кіно, театри, подорож кошти можна буде витрачати на освітні курси, шкільне приладдя, канцелярські вироби”, – сказав Шмигаль, якого цитує “Укрінформ”.

За його словами, за останні 9 днів українці, старші 60 років, витратили на ліки понад 132 млн грн у рамках цієї програми.

“Також ми приймемо протокольне рішення розширити дію програми на вакцинованих людей із інвалідністю І та ІІ групи, які зможуть витрачати кошти на ліки та згодом на оплату комунальних послуг”, – додав глава уряду.

Відповідні зміни Кабінет Міністрів 2 лютого вніс до програми “єПідтримка”. Як ідеться у пояснювальній записці до проєкту постанови, документом передбачається надання можливості отримання допомоги у розмірі 1 тис. грн громадянам віком від 14 років для придбання послуг у сфері культури, фізичної культури та спорту, освіти, друкованих засобів масової інформації, товарів спортивного призначення, шкільного приладдя та канцелярських виробів.

Читайте також:
З 24 січня “ковідну тисячу” можна буде витратити на ліки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна