З 24 січня “ковідну тисячу” можна буде витратити на ліки

Ліки таблетки пігулки

Кабінет міністрів на засіданні 19 січня схвалив зміни до постанови від 9 грудня, якими дозволив витратити кошти за програмою “єПітримка” на ліки. Таку змогу матимуть тільки вакциновані українці віком понад 60 років.

Про це повідомив представник Верховної Ради у Кабміні Тарас Мельничук в середу, 19 січня.

“Внесено зміни до Порядку надання допомоги в рамках Програми “єПідтримка” та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання допомоги в рамках Програми “єПідтримка”, в частині надання можливості придбання лікарських засобів отримувачами допомоги віком від 60 років”, – написав він у телеграм-каналі.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль уточнив, що повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн на ліки вже з 24 січня.

Голова уряду додав, що вже оформили протокольне доручення, щоб програму на дітей віком від 12 до 17 років.

Нагадаємо, що програма “єПідтримка”, ініційована президентом Володимиром Зеленським, стартувала з 19 грудня, хоча деякі банки почали відкривати картки та зараховувати на них гроші навіть раніше. В її рамках громадяни мають змогу отримати від держави підтримку у розмірі однієї тисячі гривень.

Читайте також:
Тисячу за вакцинацію можна буде витратити на ліки, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна