Тисячу за вакцинацію можна буде витратити на ліки, – Зеленський

Громадяни України старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачені законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у твіттері в понеділок, 13 грудня.

“Програма “єПідтримка” розширюватиметься, щоб нею могли скористатись якнайбільше українців. Громадяни у віці 60+ зможуть уже з січня витратити 1 тис. грн на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків. Умова: повна вакцинація проти COVID-19. Урядовці отримали необхідні доручення”, – зазначив президент.

Як відомо, із 13 грудня стартує пілот проєкту “єПідтримка”, який дозволить отримати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу.
Для тих українців, хто не братиме участь у бета-тестуванні проєкту “єПідтримка”, послуга буде доступна лише з 19 грудня. Заявку можна подати до кінця терміну дії програми, тобто до 18 грудня 2022 року.
На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.
Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку Дія “зелений” COVID-сертифікат вакцинації.

Читайте також:
Щоб отримати тисячу за вакцинацію, треба подати заявку в “Дії” до 29 грудня, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна