Прибічник Разумкова вийшов із монобільшості після обшуків

Депутат Олег Воронько вийшов із парламентської фракції “Слуга народу”.

Як передає “Новинарня“, відповідне оголошення на засіданні Верховної Ради у вівторок, 1 лютого, зробив голова ВР Руслан Стефанчук.

Як відомо, Воронько – мажоритарник, обраний від виборчого округу №103 (Кіровоградська область), тож після виходу з монобільшості він збереже депутатський мандат.

Воронько – член міжфракційного об’єднання “Розумна політика”, що орієнтується на ексспікера ВР Дмитра Разумкова. Його прибічники заявляють про тиск з боку влади, який почався після того, як Разумков сформував свою команду та заявив про наміри балотуватися на президента.

На брифінгу в кулуарах ВР Воронько заявив, що після його вступу до команди Дмитра Разумкова “в офісі президента геть зовсім знесло дах”, бо вранці 28 січня пройшли “одночасні обшуки з залученням озброєних спецпризначенців” у нього вдома, у помешканні його сина, його родичів і друзів.

Воронько назвав це “акцією залякування незгодних з Банковою депутатів монобільшості” і “переслідуванням політичних опонентів”.

За словами Воронька, “влада почала цькувати депутатів, які мають власну точку зору на те, що насправді відбувається в країні, тиснути на тих, хто вирішив підтримати об’єднання “Розумна політика” і хто вважає за потрібне голосувати, так як каже совість, а не так як хочуть в офісі президента”.

Як відомо, 28 січня ДБР проводило обшуки у народного депутата Олега Воронька в межах кримінального провадження за фактом підроблення документів.

Читайте також:
Зеленський у другому турі вже програє Порошенку й Разумкову, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна