Олімпійські ігри: український фігурист на запитання журналістів РФ відповів англійською, – ЗМІ

Український фігурист Іван Шмуратко перед стартом зимових Олімпійських ігор-2022 у Пекіні відповів на запитання російських журналістів англійською.

Про це повідомляє видання “Матч ТВ” у понеділок, 31 січня.

Так, представники ЗМІ РФ своєю рідною мовою запитали 20-річного киянина про рекомендації, які давало Міністерство спорту атлетам перед поїздкою до Китаю.

У відповідь Іван сказав англійською:

“Все, що я можу – це виконувати мою роботу тут”.

Олімпійські ігри у Пекіні відбудуться від 4 до 20 лютого. У столиці Китаю понад три тисячі спортсменів розіграють 109 комплектів нагород у 15 видах спорту. Україну на зимовій Олімпіаді представлять 45 атлетів.
Міністерство спорту України рекомендувало спортсменам давати інтерв’ю українською мовою та не робити спільні фотографії з представниками команди ОКР (Олімпійський комітет Росії).
Пізніше бобслеїстка Лідія Гунько розповіла, що українським спортсменам порадили не робити групових фото з атлетами із РФ навіть, якщо опиняться з ними на п’єдесталі.

Читайте також:
Чому обійми олімпійця Абраменка з росіянином на п’єдесталі – це погано

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна