Україна вимагає від державного мовника Чорногорії видалити новину про “напад на “ЛНР”

Посольство України в Чорногорії вимагає від державної телекомпанії RTCG видалити новину, в якій йдеться про начебто”напад України” на бойовиків так званої “ЛНР”.

Про це в п’ятницю, 28 січня, інформує пресслужба української дипустанови у фейсбуці.

“У час найбільшої загрози нападу Росії на Україну ми вражені публікацією чорногорського громадського мовника RTCG news, яка узаконює сепаратистське угруповання на тимчасово окупованих територіях на сході України”, – йдеться у заяві.

Посольство також вимагає права на публічне спростування недостовірної інформації.

“Ми закликаємо RTCG якнайшвидше видалити цю провокаційну публікацію і не допускати поширення в майбутньому інформації, несумісної з офіційною позицією Чорногорії щодо територіальної цілісності України та норм міжнародного права”, – наголошується в заяві.

Сьогодні на сайті RTCG з’явилася новина під заголовком “Українці напали на Луганську республіку?”.

Джерело: “Європейська правда”

Згодом заголовок змінили і тепер він такий: “Під час артобстрілу загинув солдат”.

Однак решта тексту залишилася без змін, в тому числі про “ЛНР” і “народне ополчення” без будь-яких вказівок на те, що це підконтрольні РФ незаконні збройні формування, які перебувають на окупованій українській території.

Довідково

Радіо і телебачення Чорногорії (RTCG) – державна телекомпанія Чорногорії. Канал здійснює трансляцію з Подгориці. Міжнародну версію каналу можна дивитися через супутник. До складу RTCG входять Радіо Чорногорії та Телебачення Чорногорії.

Читайте також:
“Як доведеться – підемо в ліс, щоб захистити державність”: президент Чорногорії заявив про атаку “сербсько-російського світу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна