Росія вивела в Чорне море на навчання 20 своїх кораблів

Чорноморський флот Росії розпочав великі військові навчання: у море вийшли вже понад 20 плавзасобів. Маневри тривають на тлі можливого повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про початок навчань повідомили у середу, 26 січня, на сайті міністерства оборони Росії.

До навчань залучили фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери, десантні кораблі, малі протичовнові кораблі, а також тральщики.

Екіпажі кораблів мають провести низку навчань та тренувань — зокрема з організації зв’язку, безпечного маневрування в районах з інтенсивним судноплавством та організації протиповітряної оборони у морі.

Це одне з низки військово-морських навчань, які Росія запланувала на січень-лютий 2022 року. Метою навчань називають відпрацювання дій флоту та Повітряно-космічних сил для «захисту російських національних інтересів у Світовому океані».

За даними міноборони РФ, окремі навчання мають провести в Середземному, Північному, Охотському морях, у північно-східній частині Атлантичного океану та у Тихому океані.

Загалом військове відомство РФ планує залучити до участі в навчаннях близько 10 тисяч військовослужбовців, понад 140 бойових кораблів та суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів і 1000 одиниць військової техніки.

Читайте також:
“Росія не може вказувати”: Іспанія направила військові кораблі в Чорне і Середземне моря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна