Бурба прокоментував, чи був залучений до розгону Майдану

Ексглава Головного управління розвідки Василь Бурба відкинув публічні звинувачення в тому, що він брав участь у розгоні Майдану 2014 року.

Про це він заявив у інтерв’ю “Українській правді”, котре опубліковане у вівторок, 25 січня.

“Цей кейс мені відомий. Звідки воно все почалося? 2014 рік, я очолював одне з управлінь Служби безпеки, яке функціонально займалося боротьбою зі злочинністю у правоохоронній сфері. Після Майдану протягом не одного дня, не одного місяця, а роками я викликався на допити. Завдання слідства дуже просте – встановити істину. Якщо є підстави – підозра, матеріали в суд. Пройшло вже більше 7 років. Жодних підозр не було висунуто”, – заявив Бурба.

Також він прокоментував той факт, що його прізвище було у плані зі штурму Будинку профспілок, який свого часу опублікував Геннадій Москаль.

“Дивіться, якщо брати аналіз цих документів, то там прізвища наступні: є начальник управління, є керівник відділу, є оперативний співробітник. Якби цей план був, якби він був реалізований, був би мій підпис, що я ознайомлений. Більше того, допитувалися мої підлеглі, а в мене їх було більше 100 військовослужбовців на той момент, чи давалися мною команди. Тобто це питання до слідства”, – наголошує Бурба.

Він також заперечив свою участь у блокуванні транспорту протестувальників, назвавши цю інформацію недостовірною і посилаючись на те, що в нього тоді був “зовсім інший функціонал”.

Заперечив він також і те, що був залучений до планів із розгону Майдану.

Читайте також:
Ексглава ГУР Бурба заявляє, що за спростування інформації про “Вагнергейт” Банкова пропонувала йому посаду посла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.