Президент Вірменії подав у відставку

Президент Вірменії Армен Саркісян заявив, що йде у відставку.

Про це ввечері 23 січня повідомляється на його офіційному сайті.

68-річний Саркісян обіймає цю посаду з 9 квітня 2018 року.

“Я довго думав і вирішив піти з посади президента республіки після активної роботи близько чотирьох років. Це рішення зовсім не емоційне, воно вкладається у певну логіку”, – заявив Саркісян.

Він додав, що прагнув створити сильну і стабільну державу, однак Конституція не надавала йому для цього відповідних інструментів (у Вірменії виконавчу владу очолює прем’єр-міністр із великими повноваженнями).

“У нас склалася парадоксальна ситуація, коли президенту доводиться бути гарантом державності, фактично не маючи жодного реального інструменту”, – зазначив Саркісян.

Як відомо, в листопаді 2020 року Саркісян закликав до відставки прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна і позачергових виборів, намагаючись вберегти країну від потрясінь після підписання Пашиняном ганебного “карабаського миру”.

Читайте також:
Азербайджан повернув Вірменії ще 5 військовополонених за посередництва Угорщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна