Азербайджан повернув Вірменії ще 5 військовополонених за посередництва Угорщини

Азербайджан за посередництва Угорщини передав Вірменії ще п’ятьох вірменських військовослужбовців, які потрапили в полон під час зіткнень на кордоні в Сюнік 16 листопада.

Про це повідомила Державна комісія Азербайджану у справах військовополонених, заручників та зниклих безвісти громадян, пише вірменська служба “Радіо Свобода”.

Цю інформацію підтвердив речник міністерства закордонних справ Вірменії.

Примітно, що дипломатичні відносини між Вірменією та Угорщиною були призупинені з 2012 року рішенням Ради національної безпеки Вірменії після екстрадиції до Азербайджану Раміля Сафарова, засудженого у 2004 році за вбивство вірменського лейтенанта Ґурґена Маргаряна в Угорщині.

19 грудня повідомлялося, що Азербайджан за посередництва Євросоюзу передав Вірменії 10 її військових, взятих у полон під час сутичок у спірних прикордонних районах 16 листопада.

Це стало можливим за підсумками зустрічі у Брюсселі президента Азербайджану Ільхама Алієва та прем’єра Вірменії Нікола Пашиняна.

Читайте також:
Вірменія подала на Азербайджан позов до Міжнародного суду ООН: звинувачують у расовій дискримінації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна