США передадуть Україні вертольоти, які призначалися для Афганістану

Адміністрація президента США Джо Байдена повідомила Конгрес, що має намір передати Україні п’ять транспортних гелікоптерів Мі-17. Відповідні машини російського виробництва були призначені для афганських військових і ремонтувалися в Україні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal в четвер, 20 січня, з посиланням на представників США.

“Сполучені Штати та їхні союзники та партнери об’єднуються, щоб прискорити допомогу Україні в безпеці”, – сказав представник Держдепартаменту.

“Ми перебуваємо у тісному контакті з нашими українськими партнерами та нашими союзниками з цього приводу і використовуємо всі доступні інструменти співпраці в галузі безпеки, щоб допомогти Україні зміцнити свою оборону перед обличчям зростаючої російської агресії”, – додав співрозмовник видання.

Як писала “Новинарня“, раніше група американських сенаторів-демократів ініціювали законопроєкт щодо стримування Росії, який пропонує надати Україні пріоритет у питанні постачання надлишків озброєння перед іншими країнами. Автори законопроєкту також доручають Держдепу розробити та надати Сенату “план передачі Україні озброєння, яке раніше було підготовлено для проведення операцій в Афганістані”.

Читайте також:
Росію в разі вторгнення в Україну чекатимуть нові Афганістан і Чечня, – глава МЗС Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна