Сенатори-демократи пропонують постачати в Україну озброєння, котре призначалося для Афганістану

Запропонований американськими сенаторами-демократами законопроект щодо стримування Росії пропонує надати Україні пріоритет у питанні постачання надлишків озброєння перед іншими країнами.

Це випливає з тексту законопроєкту про захист суверенітету України-2022, представленому у середу у американському Сенаті, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Так, у поширеному у середу тексті законопроекту наголошується, що “під час 2022 фінансового року США мають у пріоритетному порядку розглядати постачання надлишків озброєння в Україну, а не до інших країн і регіонів”.

Документ також передбачає, що не пізніше ніж через 30 днів після схвалення закону держсекретар США Ентоні Блінкен має подати в Сенаті стратегію зі зміцнення оборонних можливостей України. Серед іншого, автори законопроекту вимагають “плану передачі Україні озброєння, яке раніше було підготовлено для проведення операцій в Афганістані”.

Крім того, сенатори пропонують приділяти пильну увагу тренуванню українських військовослужбовців.

Читайте також:
США виділили Україні військової допомоги ще на $200 млн, – CNN

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна