Канада надасть Україні кредит у $100 млн

Для підтримки економіки України на тлі посилення російської агресії Канада виділить кредит на суму 120 млн канадських доларів (близько 100 млн доларів США).

Про це в Оттаві повідомив міністр міжнародного розвитку Канади Харджит Саджан, передає “Укрінформ”.

“Українці можуть завжди розраховувати на підтримку Канади. Працюючи разом, ми можемо зміцнити економіку та провести реформи урядування. Я схвалив цей кредит, аби підтримати спроможність України реагувати на потреби населення на тлі агресивних російських дій”, – сказав Саджан.

Він додав, що це – “лише один з кроків у допомозі в досягненні безпечного майбутнього для українців”.

“Я продовжу шукати шляхи допомоги Україні”, – запевнив міністр.

У міноборони додали, що канадський кредит буде використано для “підтримки економічної стійкості країни та реформ урядування”.

Канада також запропонувала виділити грант у шість мільйонів доларів для допомоги у належному використанні позики.

“Канадські та українські посадовці вже зустрічаються для обговорення потенційних умов позики та часових рамок її використання”, – додала пресслужбі міністерства міжнародного розвитку Канади.

Читайте також:
“Ми ухвалимо це рішення”: МЗС Канади щодо надання озброєння Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна