Компанія “Артем” збільшує вп’ятеро виробництво авіаційних ракет

У рамках виконання державного оборонного замовлення між ДАХК “Артем”, яка входить до складу ДК “Укроборонпром” та Міністерством оборони України укладено новий контракт на виробництво партії некерованих авіаційних ракет типу РС-80.

Про це інформує пресцентр Укроборонпрому.

За наявним контрактом, кількість ракет у п’ять разів перевищує замовлення, яке “Артем” виконав торік. Цей обсяг дасть змогу завантажити власні потужності підприємства та його співвиконавців.

РС-80 із кумулятивно-осколковою бойовою частиною є власною розробкою конструкторського бюро ДАХК “Артем” під науково-технічним супроводом наукової установи Міністерства оборони України. Виріб призначений для ураження броньованої, легкоброньованої та неброньованої бойової техніки, а також живої сили противника.

У листопаді 2021 року фахівці цього підприємства спільно з партнерами успішно випробували новітні розробки бойових частин для цього типу ракет: осколково-фугасну та об’ємно-детонувальну з ударним ядром.

Отримані результати сприяють більш ефективному застосуванню виробів РС-80 у системі вогневого ураження для надання адекватної відсічі агресору та збільшують вогневі можливості наших військ.

Читайте також:
В Україні випробували нову бойову частину для авіаційної ракети РС-80

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна