Лукашенко анонсував спільні навчання Білорусі та Росії

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко анонсував проведення у лютому 2022 року спільних із Російською Федерацією військових навчань.

Про це інформує агентство БелТА в понеділок, 17 січня.

“Як ви знаєте, у цій непростій обстановці ми з президентом Російської Федерації ще в грудні 2021 року домовилися спільно провести позапланові конкретні заходи на західних рубежах Союзної держави та на південному фланзі Білорусі – це теж межа Союзної держави. Сьогодні ми бачимо, що нам треба в цьому західному та південному регіоні, “білоруському балконі”, провести солідні навчання”, – сказав Лукашенко.

Він наголосив, що навчання не повинні стати виключно білоруськими: “Це мають бути нормальні навчання з відпрацювання певного задуму у протистоянні з цими силами: Заходу (країни Балтії та Польща) та півдня (Україна)”.

Міністри оборони Білорусі та РФ опрацювали задум спільного навчання збройних сил. Почнуться маневри у лютому.

Очільник білоруського оборонного відомства Віктор Хренін сказав, усі питання з російською стороною обговорено, точна дата ще визначається.

“Ми навчання планували розпочати у лютому. Точну дату визначайте, повідомляйте, щоби нам не дорікали, що ми тут зненацька якісь війська стягнули, мало не воювати збираємось“, – заявив Лукашенко.

Читайте також:
У Білорусі за участь у протестах проти режиму Лукашенка ув’язнили строковика

Біля кордонів України перебуває понад 600 літальних апаратів РФ, – Повітряні сили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна