Інструктори НАТО тренуватимуть підрозділи ЗСУ та ДПСУ, котрі прикривають кордон з Придністров’ям

Збройні сили України та Держприкордонслужба розпочнуть спільні тренування на об’єктах Міжнародного Центру миротворчості та безпеки (Яворівський військовий полігон) за програмою НАТО JMTG-U – “Об’єднана багатонаціональна група з підготовки – Україна”.

Для таких тренувань будуть залучені військовослужбовці однієї з бригад ЗСУ та Білгород-Дністровського прикордонного загону, навчання триватимуть з початку лютого до початку квітня 2022 року, повідомляє пресцентр Держприкордонслужби.

Відзначається, що цьогоріч підготовку наших військовослужбовців за програмою JMTG-U виконуватимуть українські інструктори за допомогою спостерігачів-тренерів від збройних сил країн-НАТО.

Для безпосередньої підготовки бійців буде задіяна імітаційна система моделювання бойових дій типу JCATS.

Мета тренувань – покращення рівня взаємодії між складовими сектору безпеки України, зокрема між ЗСУ та ДПСУ. Крім того, йдеться про покращення взаємосумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу.

Програма НАТО JMTG-U – “Об’єднана багатонаціональна група з підготовки – Україна” була запущена у 2020 році. Цьогоріч такі навчання співпадають у часі із повідомленнями ГУР МОУ про те, що РФ може готувати провокації у невизнаному “Придністров’ї” з тим, щоб потім саме Україну звинуватити у підготовці агресивних дій.

Додамо, що Білгород-Дністровський загін ДПСУ прикриває той відтинок кордону України, що межує з невизнаним Придністров’ям.
Крім того, військовослужбовці ЗСУ та ДПСУ регулярно відпрацьовують під час навчань свою взаємодію на випадок атаки “гібридних” військ РФ з напрямку так званої “ПМР”.

Читайте також:
ЦРУ взялося навчати українських військових перед вторгненням РФ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна