Шольц хоче зустрітися з Путіним для “нового старту”, – Bild 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче вже в січні зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це з посиланням на неназвані джерела пише німецький таблоїд Bild, повідомляє “Європейська правда“.

Як стверджує німецьке видання, Шольц прагне “нового старту” у відносинах з Москвою.

Повідомляється, що підготовкою зустрічі вже займається радник канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики Єнс Плетнер.

Bild зазначає, що соціал-демократ Шольц “прагне зробити Росію топ-пріоритетом” – на відміну від своїх партнерів по коаліції “Зелених”, які мають іншу позицію.

Зокрема, міністр закордонних справ Анналена Бербок хотіла б більш пильної уваги до Кремля, особливо в контексті прав людини та України. А міністр економіки Роберт Габек не тільки критично ставиться до газопроводу “Північний потік-2”, а й готовий підтримати жорсткі санкції проти Росії.

Після вступу на посаду Шольц наголошував на необхідності діалогу з Росією щодо нарощування її військової потужності на українському кордоні, одночасно приєднуючись до західних союзників у підтримці санкцій у разі вторгнення Москви. Наприкінці грудня він провів першу телефонну розмову з Путіним.

Читайте також:
Канцлер ФРН у новорічному зверненні згадав про Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна