У Туреччині почали збирати корпус корвету Ada для України

На суднобудівному підприємстві у Туреччині почали збирати корпус корвету типу Ada для Військово-морських сил України.

Про це народний депутат України Ігор Копитін розповів інтернет-виданню “Преступности.НЕТ” й описав процес будівництва корвету для ВМС України, що триває в Туреччині.

Нардеп повідомив, що з 27 блоків майбутнього корпусу – 15 вже встановлені.

“Корвет для наших Військово-морських сил будується максимально швидко. З 27 блоків 15 приварені вже до корпусу. Турецька сторона працює дуже швидко, тому, я думаю, вони закінчать частину своєї роботи раніше за термін, після чого корвет транспортують в Україну, у нас його вже добудують. На сьогодні я борюся, щоб корвет добудовували у Миколаєві”, – сказав Копитін.

Ігор Копитін зазначив, що судячи з темпу будівництва турецькі робітники закінчать свою роботу раніше за встановлені термін. Надалі корвет добудовуватиметься в Україні, але де саме – невідомо.

Читайте також:
У 2023 році для ВМС закладуть другий корвет типу Ada

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна