Завтра Байден переговорить з Путіним

Президент США Джо Байден 30 грудня проведе телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Вони обговорять низку тем, включаючи майбутні дипломатичні контакти США і Росії.

Про це заявила прессекретар Ради національної безпеки США Емілі Горн у середу, 29 грудня, інформує CNN.

Переговори запросив Путін, і Байден погодився, бо “вважає, що коли справа доходить до Росії, ніщо не може замінити прямий діалог лідерів”, передає телеканал.

Президенти обговорять низку питань, зокрема майбутні переговори США та Росії щодо “гарантій безпеки”.

“…Адміністрація Байдена продовжує проводити активну дипломатичну роботу з нашими європейськими союзниками та партнерами, консультуючи і координуючи загальний підхід у відповідь на нарощування військової могутності Росії на кордоні з Україною. Президент Байден розмовляв із європейськими лідерами, і представники адміністрації Байдена контактували з НАТО, ЄС та ОБСЄ”, — заявила Емілі Горн.

Пізніше інформацію про майбутні переговори офіційно підтвердили у Білому домі.

Читайте також:
Після розмови Байдена і Путіна Росія не відвела війська від кордонів України, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна