Справа Джемілєва: експертиза оприлюднила висновок щодо вилучених патронів

За висновками так званої експертизи, представленими в Армянському міському “суді” окупованого Криму, набої, у зберігання яких обвинувачують лідера кримських татар Мустафу Джемілєва, не є забороненими для використання.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив адвокат Микола Полозов.

“На запитання, поставлені захистом, експерт відповів однозначно. Патрони не є патронами бронебійної, запальної, розривної або трасувальної дії. Також зазначені патрони відповідають криміналістичним вимогам”, – написав Полозов у фейсбуці.

При цьому, зазначив він, на більшість запитань “прокурора” експерт не дав конкретних відповідей, наголосивши, зокрема, що поняття “військовий патрон” взагалі немає в ГОСТ.

Водночас в “експертизі” була відсутня інформація щодо сфери застосування цих набоїв, у зв’язку з чим “суд” ухвалив викликати експерта, який проводив цю експертизу.

Наступне засідання у справі Джемілєва призначено на 14 січня 2022 року.

На попередньому засіданні в Армянському міському “суді” у справі проти Мустафи Джемілєва сторона захисту заявила клопотання про додаткову експертизу щодо чотирьох патронів до карабіна МП-СКС (мисливсько-промисловий самозарядний карабін Симонова).

Передісторія

Лідерові кримських татар Мустафі Джемілєву окупанти пред’явили обвинувачення в “перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в’їзд якому в Росію не дозволено, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК РФ); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для його використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК РФ); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК РФ)”.

Читайте також:
Росія заборонила в’їзд до Криму Мустафі Джемілєву до 2034 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна