Окупанти в ОРДЛО розмістили за лініями відведення танки, “Гради” й гаубиці, – СММ ОБСЄ

ОБСЄ зафіксувала на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей танки, гаубиці та “Гради” російських найманців, розміщені за межами відведених місць зберігання.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за вівторок, 28 грудня.

Біля Нижньої Кринки на Донеччині спостерігачі місії виявили російські реактивні системи залпового вогню “Град” і три буксирувані гаубиці “Мста-Б” 152-го калібру.

На Луганщині за лініями розмежування, однак не у відведених місцях зберігання, були розташовані два танки на території об’єкта в Перевальську і 89 танків на чотирьох полігонах.

Зокрема 14 танків перебували в Шимшинівці, 22 – на полігоні неподалік від Мирного, 25 – на полігоні біля Круглика, 28 – на полігоні поблизу Бугаївки.

Крім того, місія ОБСЄ, фіксує ознаки військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки. Безпілотник СММ ОБСЄ виявив одну зенітну установку на території об’єкта біля Кипучого, чотири броньовані машини поблизу Суходолу й одну траншейну машину неподалік Новоселівки на Луганщині.

Читайте також:
Військові ЗСУ затримали на лінії розмежування бойовика “ЛНР” “під кайфом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна