США схвалили таблетки Pfizer для лікування COVID-19

Регулятори охорони здоров’я США схвалили випуск і застосування таблеток Paxlovid проти коронавірусу виробництва компанії Pfizer, якими можна лікуватися вдома.

Про це інформує АР.

Управління з контролю за продуктами і ліками (FDA) дозволило препарат Pfizer для дорослих і дітей віком від 12 років з позитивним тестом на COVID-19 і ранніми симптомами.

Регулятор заявив, що таблетки Paxlovid виявилися ефективним лише за умови застосування протягом п’яти днів після появи симптомів коронавірусу.

Наголошується, що таблетки Pfizer були ефективні майже на 90% у запобіганні госпіталізаціям і смертям серед пацієнтів з групи ризику.

Як зазначається, на зараз препарат є найшвидшим способом лікування COVID-19 на ранній стадії.

Наразі Pfizer має 180 тисяч курсів лікування, доступних у всьому світі. У 2022 році компанія планує виготовити 80 мільйонів курсів у всьому світі за контрактами з Британією, Австралією та іншими країнами.

Очікується, що невдовзі також отримає дозвіл для застосування і противірусна таблетка від Merck.

Нагадаємо, раніше управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США схвалило перший ін’єкційний препарат Apretudе для профілактики ВІЛ-інфекції, який можна вводити раз на два місяці замість щоденних таблеток.

Читайте також:
У США стартували випробування вакцини проти раку грудей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна