ВАКС заочно заарештував Дубілета, який зараз в Ізраїлі

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (заочно) колишньому голові правління “Приватбанку” Олександру Дубілету.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Дубілет підозрюється у розтраті грошових коштів банку напередодні його націоналізації та у завданні банку збитків у сумі 314,9 млн доларів.

“Слідчий суддя ВАКС повністю задовольнив клопотання НАБУ і САП і 22 грудня 2021 року обрав колишньому голові “Приватбанку” запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Рішення про його арешт винесено без участі підозрюваного, оскільки вже понад пів року ця особа перебуває у міжнародному розшуку”, – повідомили в НАБУ.

Додамо, що Дубілет перебуває в  Ізраїлі. За словами ексголови “Приватбанку”, він нібито не переховується від слідства, натомість прибуття в Україну на сьогодні ставить під загрозу його життя.

За його словами, певні учасники “незаконної націоналізації “Приватбанку” могли б отримати користь, якби з ним щось сталося.

Слідство встановило, що у грудні 2016 року, за день до визнання “Приватбанку” неплатоспроможним, банк на підставі неправдивих документів виплатив власним коштом понад 136,89 млн гривень на користь пов’язаної компанії “Інгосстрах”.

Крім того, напередодні націоналізації топпосадовці прийняли рішення про незаконне списання боргів іноземних компаній перед банком, замість цих товариств боржником визначили пов’язану з “Приватбанком” фірму Claresholm Marketing LTD. Збитки за цим епізодом перевищують 8,2 млрд грн.

Читайте також:
НАБУ оголосило в розшук ексголову правління ПриватБанку Дубілета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна