Єврокомісія скоротила термін дії COVID-сертифікатів для подорожей

Європейська комісія ухвалила правила, згідно з якими сертифікат Євросоюзу про вакцинацію проти COVID-19 буде дійсним для подорожей протягом дев’ять місяців після завершення графіка первинних щеплень.

Про це у вівторок, 21 грудня, інформує “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу комісії.

“Сьогодні Комісія затвердила правила, що стосуються цифрового COVID-сертифіката ЄС, встановивши зобов’язуючи термін прийняття сертифікатів про вакцинацію у 9 місяців (рівно 270 днів) з метою подорожей всередині ЄС”, – йдеться у повідомленні.

Комісія зазначила, що це рішення враховує рекомендації Європейського центру профілактики та контролю захворювань, згідно з якими бустерні дози рекомендуються не пізніше ніж через шість місяців після завершення першого циклу вакцинації.

Сертифікат залишатиметься дійсним протягом додаткового періоду ще на три місяці після цих шести місяців, щоби гарантувати, що національні кампанії з вакцинації можуть бути скориговані, і громадяни матимуть доступ до бустерних доз.

Нові правила стануть обов’язковими для 27 країн ЄС з 1 лютого.

Нові правила щодо тривалості сертифікату стосуються лише поїздок між країнами. Уряди зможуть мати різний термін дії сертифікату для доступу до заходів або приміщень на своїй території.

За словами офіційного представника ЄС, після бустерної вакцинації термін дії COVID-сертифікату буде продовжено без встановленого ліміту, оскільки наразі недостатньо інформації про тривалість захисту після підсилюючого щеплення.

Це рішення замінить необов’язкову рекомендацію, яку Єврокомісія висунула в листопаді.

Читайте також:
Італія заборонила в’їзд навіть вакцинованих туристів з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна