Щорічну премію імені Чорновола здобула авторка книги “Чорнобиль – очима жінок”

Лавреатом премії імені В’ячеслава Чорновола за найкращу публіцистичну роботу в галузі журналістики у 2021 році стала Людмила Житня. Її відзначено за публіцистичну книгу “Чорнобиль – очима жінок (Інтерв’ю з атомною катастрофою)”, що вийшла друком у видавництві “Стелла-Гранд” у 2020 році.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на пресслужбу Держтелерадіо, що є засновником відзнаки.

Нагородження відбудеться 22 грудня в Музеї шістдесятництва (Київ, вул. Олеся Гончара, 33) об 11:00. Участь у заході візьмуть голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, перший заступник голови Богдан Червак, члени комітету з присудження премії, представники ЗМІ та громадськості.

Лавреатка

Людмила Миколаївна Житня  – письменниця, член НСПУ з 2018 року, лауреатка мистецько-літературної премії Олександра Білаша. За фахом лікар-гінеколог, працює в Міському центрі радіаційного захисту населення. Шеф-редакторка видавництва Stella Grand. Також – координаторка роботи в Україні французької благодійної асоціації “Привіт дітям Чорнобиля”.
Її книжка “Чорнобиль – очима жінок” писалася протягом трьох десятиріч. Вона виникла на основі спілкування із жінками-ліквідаторками та евакуйованими, які є живими свідками атомної катастрофи. Житня зібрала 150 інтерв’ю учасниць тих подій та унікальні світлини.

Премія

Премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики – щорічна премія, яка присуджується авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності. Заснована Кабміном з ініціативи Державного комітету телебачення і радіомовлення 2003 року.

Премія присуджується з 2004 року комітетом у складі представників Держкомтелерадіо, Міністерства культури, Національної спілки журналістів, який діє на громадських засадах.

Читайте також:
Букерівську премію-2021 отримав письменник із ПАР Деймон Гелгут

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна