Вступ України в ЄС і НАТО: лідери Люблінського трикутника підписали декларацію

Президенти України Володимир Зеленський, Литви Гітанас Науседа та Польщі Анджей Дуда підписали спільну декларацію, яка фіксує підтримку членства України в Європейському Союзі та НАТО.

Про це в понеділок, 20 грудня, повідомляє “Укрінформ”.

“Спільна декларація фіксує чітку підтримку членства України в ЄС і НАТО, боротьбу з російською агресією”, – зазначив Зеленський.

Президент також розповів, що лідери Люблінського трикутника сьогодні скоординували кроки із підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2022 рік.

Саміт лідерів Люблінського трикутника – президентів України, Польщі та Литви відбувся в резиденції “Синьогора” в с. Гута Івано-Франківської області.

Довідково

Люблінський трикутник був утворений у липні 2020 року міністрами закордонних справ України, Польщі та Литви, які підписали Спільну декларацію щодо заснування нового регіонального альянсу.
Серед пріоритетів діяльності формату – посилення регіону, зміцнення безпеки, інтеграція України до ЄС і НАТО, розвиток економічної співпраці, спільна протидія гібридним загрозам.

Читайте також:
У Луцьку координатори Люблінського трикутника підписали План спільних дій з боротьби із дезінформацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна