Зеленський призначив стипендії імені Левка Лук’яненка бранцям Кремля

Президент України Володимир Зеленський призначив 14 українським політв’язням у Росії державні стипендії імені Левка Лук’яненка.

Як передає “Новинарня” в п’ятницю, 17 грудня, відповідні укази №662/2021 і №663/2021 опубліковано на сайті глави держави.

Президент призначив стипендії на період незаконного затримання, утримання та протягом одного року після звільнення Еміру-Усеіну Куку, Серверу Мустафаєву, Сейрану Салієву, Владиславу Єсипенку.

Крім того, строком на один рік державні стипендії імені Левка Лук’яненка призначено Станіславу Асєєву, Віталію Буянову, Анатолію Ковальському, Ігорю Козловському, Ігорю Мовенку, Анастасії Мухіній, Олені Сорокіній, Олександру Тимофєєву, Марині Чуйковій, Андрію Щекуну.

Довідково

Державна стипендія імені Левка Лук’яненка призначається для українських громадян, незаконно затриманих та утримуваних Російською Федерацією чи окупаційною адміністрацією РФ, яка здійснює загальний контроль на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях і АР Крим, у зв’язку з громадською або політичною діяльністю цих осіб.

Читайте також:
В ОРДЛО утримують 300 полонених, із них 40 – військові, – Денісова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна