Зеленський попросив у президента Азербайджану допомоги у звільненні кримських татар з ув’язнення в РФ

Під час робочого візиту до Брюсселя президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим. Глава української держави подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та звернувся щодо можливості долучення Азербайджану до процесу звільнення незаконно утримуваних осіб.

Про це в середу, 15 грудня, повідомила пресслужба Банкової.

“Питання звільнення громадян України, передусім кримських татар, яких незаконно утримують у Росії, є одним з моїх ключових пріоритетів. Буду вдячний вам за можливу допомогу у просуванні цього питання”, – сказав Зеленський.

Він відзначив активізацію двосторонньої співпраці між країнами завдяки домовленостям, досягнутим у межах його візиту до Азербайджану в грудні 2019 року. Президент нагадав, що в лютому 2022-го відзначатиметься 30-річчя встановлення дипломатичних відносин України з Азербайджаном і Туреччиною. З огляду на це, Зеленський запропонував провести в лютому в Києві саміт за участю лідерів трьох держав.

Володимир Зеленський також акцентував увагу на транспортно-логістичному потенціалі співпраці між країнами, зокрема на необхідності активізації роботи для реалізації транзиту вантажів за маршрутом Європа – Кавказ – Азія з використанням залізничного та морського транспорту.

Президент України нагадав про позитивний досвід співпраці нашої держави з азербайджанськими компаніями у спорудженні автомагістралей та транспортних розв’язок у межах Національної програми «Велике будівництво».

Читайте також:
“Важливо в контексті Криму”. На початку 2022-го року в Україну приїде Ердоган

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна